YOKO komt naar Nederland!

Eindelijk is het zover! ‘Onze’ Yoko – bekend van haar gelijknamige kookboek – komt naar Nederland op 22 en 23 september. YOKO laat ons kennismaken met de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto’s. Dit unieke kookboek staat natuurlijk bomvol lekkere recepten aangevuld met een prachtig inkijkje in de Japanse eetcultuur, persoonlijke anekdotes en grappige weetjes. 

YOKO Miso & Matcha Event - 22 september

Op 22 september zet Dimsum de deuren van hun historische pand in het centrum van Utrecht open voor een Miso & Matcha tasting. Begeleid door Yoko en Christel kun je tijdens deze gezellige avond meer leren over de Japanse eetcultuur en al je vragen stellen aan de auteurs.

Programma Miso & Matcha event: 

19:15 uur:  deuren open kantoor Dimsum Reizen
19:16 uur:  pak een bubbeltje voor de toast
19:30 uur:  start met inleiding over tot standkoming van Yoko kookboek door Yoko Inagaki (thuiskok en begeleider foodtours in Osaka), Christel (co-auteur), Aleid Bos (vormgever).
19:45 uur:   Miso & Matcha Proeverij onder leiding van Yoko Inagaki
20:30 uur:   uitdelen YOKO boek & signering door Yoko, Christel en Aleid
21:30 uur    einde

De kosten voor dit event zijn € 39,99 per persoon.
Het kookboek Yoko (twv €34,99 in de winkel), de proeverij en een glaasje bubbels zijn inbegrepen. De sluitingsdatum voor inschrijving is 15 september 2023 om 12:00 uur. Na inschrijving volgt een betalingslink. Inschrijven kan hier!

YOKO Miso & Matcha Event - 23 september

Op 23 september kun je Yoko vinden bij Nishi Market in Rotterdam! Van 12:00 tot 15:00 zal ze met een kraampje in de winkel staan en je alles leren over miso en matcha. Ben je nieuwsgierig? Kom voor langs!

Wil je wat meer weten over de Japanse keuken? Dan kun je ook aansluiten bij de officiële Miso & Matcha tasting. Begeleid door Yoko en Christel kun je tijdens de tasting meer leren over de Japanse eetcultuur en al je vragen stellen aan de auteurs. Voor 5 euro kun je hierbij aansluiten!

Programma Yoko bij Nishi Market: 

12:00 uur: aanwezig in de winkel met een kraampje
15:00 – 16:00 uur: Miso & Matcha Proeverij onder leiding van Yoko Inagaki: Inschrijven kan hier!

Miso & Matcha tasting

Miso is een echte traditionele Japanse smaakmaker die een heerlijke umami-smaak aan gerechten geeft. Het is niets anders dan een gefermenteerd mengsel van sojabonen, zout en koji (een schimmel gegroeid op rijst of gerst) en ziet eruit als een dikke pasta.

Matcha ruikt bijzonder, heel vers en fris. De geur doet denken aan aarde waar alles in groeit en bloeit. Het zorgt voor het soort smaakbeleving dat in je geheugen gegrift wordt. Deze knalgroene poederthee is pure kunst.

Je kunt het 22 of 23 september komen proeven! Schrijf je in via de groene knoppen hiernaast.

Yoko & Christel

Yoko schreef het boek samen met Christel van Bree uit Utrecht. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko. Het klikte meteen tussen Christel en Yoko en het was dan ook één groot feest om samen dit boek te mogen maken.