Altijd een smoes om te bakken!

Elke nieuwe dag is een reden om te bakken, vindt Jayne. Daarom bedacht ze de beste baksmoesjes, zodat je altijd een geldig excuus hebt om je mengkom tevoorschijn te toveren en iets lekkers te bakken. In Elke dag Bakdag geeft Jayne Jubb je smoesjes om iedere dag iets lekkers te bakken. Van luxe en gewone broden tot zoete taarten en cakes: vanuit haar geliefde thuisbakkerij BuiksloterBakery laat Jayne je genieten van lekkernijen voor álle feestdagen.

Merk je dat jij soms ook op zoek bent naar een goede aanleiding om iets te bakken? Zoek dan niet verder want dit nieuwe heerlijke én verleidelijke bakboek Elke dag bakdag van buurtbakker Jayne Jubb staat boordevol momenten die vragen om iets lekkers. In feite geeft zij jou hiermee de beste smoezen om de keuken in te duiken en je mengkom te pakken. Of het nu een ‘grote’ dag is als Pasen of Kerstmis, of juist kleiner als het begin van de lente, pindakaasdag of burendag. Want …

… elk excuus is een goede (bak)smoes en elke dag is bakdag!

Jayne heeft voor elke maand de beste (of gekste) momenten verzameld en daarbij de lekkerste recepten gezocht voor brood, koekjes, taarten en cakes. Zo kun je met de seizoenen meebakken. De receptuur is voor elke thuisbakker goed te maken, of je nu heel ervaren bent of pas gestart. Jayne maakt het je zo makkelijk mogelijk (ook door bv niet te veel verschillende vormen en apparatuur te gebruiken), geeft heldere recepten en legt haarfijn uit welke ingrediënten je het beste kunt gebruiken. En bovendien doet zij haar supereenvoudige (of mogen we het revolutionair noemen) methode van 10 seconden brooddeeg kneden uit de doeken. Zo wordt broodbakken kinderspel.

baksmoesje
[bak-smoes-je] zelfstandig naamwoord
een (vergezocht) excuus om wat lekkers te bakken

BuiksloterBakery

Jayne en haar man Sjoerd bakken al sinds 2013 voor hun buren in Amsterdam Noord. In hun thuisbakkerij de @Buiksloterbakery verwennen zij (bijna) elke vrijdag de bakburen (die inmiddels trouwens uit het hele land komen) met hun baksels. Met hun feelgood buurtbakkerij delen zij lekkers, hun creativiteit én kindness . Beiden hebben een achtergrond in de chemie (dat zie je zeker terug in de zorgvuldigheid van de receptuur), Jayne is daarnaast ook natuurgeneeskundige én neurowetenschapper en Sjoerd is professioneel kok.

Elke dag bakdag is Jaynes tweede boek.

Bakles van Jayne

Op 25 maart 2023 kun je kennismaken met Jayne Jubb! De auteur van het nieuwe bakboek ‘Elke dag Bakdag’ geeft een bakles bij Scheltema waar ze een van haar heerlijke gebakjes/broden zal bakken en jou een sneak peak geeft achter de schermen van haar thuisbakkerij.

Jayne deelt niet alleen haar beste tips & trick maar wordt ook geïnterviewd door culinair journalist Joke Boon. Je kunt ‘Elke dag Bakdag’ ter plekke kopen én laten signeren. En uiteraard valt er volop lekkers te proeven. Je kunt je aanmelden via deze link: becht-boeken.nl/aanmelden.

25 maart 2023, 14:00 – 15:00 uur (Boekhandel Scheltema, Rokin 9)

Mediakit

Speciaal voor alle boekhandelaren, pers en andere enthousiastelingen hebben we zonnig materiaal laten maken. Een mediakit met daarin een Facebook en Instagram post, een auteursportret van Jayne, een inkijkexemplaar en het omslag in 2 en 3D. Vergeet ons niet te taggen op Instagram (@bechtnl) en op Facebook (Uitgeverij Becht) zodat we je een shoutout kunnen geven en gebruik de hashtag #bechtnl en #buiksloterbakery!

 

‘Jayne is min of meer de grondlegger van de thuisbakkerij en een inspiratiebron voor velen. Met dit boek stimuleert ze je om elke dag aan de bak te gaan en dat juich ik natuurlijk toe!’ – Tamara Hoogerwaard, Directeur Bakery Institute 

‘Ik was al fan van Jayne’s eerste bakboek, maar nu ben ik daar de overtreffende trap van. Bij elk recept denk ik: wauw, dat lust ik! Dat wil ik nú bakken! Mooie verhalen, gulle recepten en prachtig gefotografeerd. Wie van bakken houdt moét dit boek hebben.’ – Joke Boon