Becht Food Pharmacy

Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding

Hoe kun je ervoor zorgen dat wat je eet zowel goed is voor jezelf als voor de planeet? In het nieuwste boek van Lina Nertby Aurell en Mia Clase leer je alles over klimaatvriendelijk eten. Je gaat als een gezondheidsjager op zoek naar plantaardige voeding met verschillende voedingstoffen en maakt er heerlijke maaltijden van. Verantwoord en lekker koken smaakt altijd naar meer. 

Eten met respect voor het klimaat
Wat we eten heeft enorme invloed op het klimaat. In Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding leer je hoe je met een paar simpele aanpassingen in je dieet je eigen CO2-voetafdruk enorm vermindert. Het eten dat het minst belastend is voor de planeet, en tegelijkertijd ook het gezondst is voor jou, zijn plantaardige gerechten met  zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen. In dit boek staat per recept ook het klimaateffect vermeldt, zodat je grip houdt op je CO2-uitstoot. En dat de recepten ook erg lekker zijn, is natuurlijk het allerbelangrijkst.


Gezondheidsjagerskompas
Plantaardig eten met zoveel mogelijk verschillende voedingstoffen… Hoe vind je die? Speciaal voor jou hebben Lina en Mia een gezondheidsjagerskompas gemaakt. Je leert te ‘jagen’ op goede voeding en je kunt punten kunt scoren met wat je eet. Je hoeft alleen maar de verschillende vakjes af te vinken. Hoe meer variatie, hoe meer punten je verdient. En met de opbrengst van die jacht tover je 60 klimaatvriendelijke recepten om in een heerlijke voedzame maaltijd. Kijk voor een sneak peek in het inkijkexemplaar.

Probeer het gratis weekmenu hier!
Ben je benieuwd naar de lekkere recepten uit Food Pharmacy: op jacht naar goede voeding? We hebben een gratis weekmenu zodat je meteen (klimaatvriendelijk) kunt meekoken. Wat dacht je van een pokébowl met bietenvulling, wortel-hotdogs met platbrood of heerlijke koekrepen met vers zomerfruit. En als je trek hebt in meer, kun je het boek natuurlijk altijd aanschaffen 😉 Klik hier om het weekmenu te openen.


Perskit
Speciaal voor alle boekhandelaren, pers en andere enthousiastelingen bieden we een mediakit aan met daarin een Facebook en Instagram banner, het weekmenu, inkijkexemplaar en de covers. Vergeet ons niet te taggen op Instagram (@bechtnl) en op Facebook (Uitgeverij Becht) zodat we je een shoutout kunnen geven.