Food and Friends Gouden Kookboek verkiezing 2023
Het is bijna zover! Morgen start de Food and Friends Gouden Kookboek 2023-verkiezing. De zes nominaties van de vakjury worden morgen bekend gemaakt in Mezza, de weekendbijlage van het AD. Maar vanaf vandaag t/m 7 november kun je al stemmen op alle 71 ingezonden boeken voor de publieksprijs! Uitgeverij Becht doet mee met 7 prachtige boeken!
Door te stemmen maak je kans op geweldige prijzen (o.a. Reis naar Griekenland t.w.v. €2000,-, waardebon van Crisp t.w.v. €100,- en stapels kookboeken). Bovendien ontvangt iedereen die stemt het gratis e-magazine bomvol recepten uit de kookboeken die zijn ingezonden.
Op 10 november worden de winnaar van de vakjury- en de publieksprijs bekendgemaakt. Kijk op www.foodandfriends.nl/hetgouden kookboek voor alle informatie over alle boeken die meedoen in de verzieking.
Athína
In Athína van Chloé Monchalin en Benjamin Rousselet vind je 80 recepten waarmee je de heerlijkste Griekse gerechten op tafel zet. Van aperitiefjes, rijke salades en verwarmende hoofdgerechten tot desserts en verfrissende cocktails: in dit prachtige kookboek ontdek je Griekenland zoals nooit tevoren. Als kers op de taart is dit kookboek doorvlochten met prachtige, zonnige sfeerfotografie. Daarnaast vind je ook een aantal culinaire aanraders voor als je zelf naar Athene op vakantie gaat. Athína is een echte must-have voor liefhebbers van de Griekse keuken – of voor wie heimwee heeft naar dit heerlijke vakantieland!
Elke dag bakdag
In Elke dag Bakdag geeft Jayne Jubb je smoesjes om iedere dag iets lekkers te bakken. Van luxe en gewone broden tot zoete taarten en cakes: vanuit haar geliefde thuisbakkerij BuiksloterBakery laat Jayne je genieten van lekkernijen voor álle feestdagen. Van Sakura kersenpistachenotentaart om de lente in te luiden tot sinaasappel-speltcake om de verjaardag van onze koning te vieren. In elk hoofdstuk van dit bakboek vind je ook anytimers, die altijd kunnen – maar eigenlijk geldt dat natuurlijk voor alle recepten in dit boek. Zo kun je élke dag een heerlijk baksel op tafel te zetten, voor welke gelegenheid dan ook.
Oma’s klassiekers
In Oma’s klassiekers (het derde deel in de succesvolle reeks van Stichting Oma’s Soep) delen onze favoriete oma’s en opa’s dit keer hun échte klassiekers. Maak oma Maggy’s heerlijke Gelderse omelet of duik de keuken in om de superlekkere boterkoek van oma Froukje op tafel te toveren. Bereid de heerlijke garnalencocktail van oma Adrie als voorgerecht, serveer romige aardappelpuree bij de gevulde varkenshaas van opa Hans en sluit af met oma Clara’s smakelijke stoofpeertjes met vanille-ijs. Voor ieder moment op de dag is er wel een klassieker om op tafel te zetten.
Slowcooker-boek
Met een slowcooker én veelzijdige recepten voor elke dag kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met Het slowcooker-kookboek. Als oprichter van het superpopulaire platform OhMyFoodness weet Sabine als geen ander hoe je een lekker gerecht op tafel zet. Ook met een slowcooker, die je heel veel tijd en moeite bespaart en superveelzijdig is. In dit fijne kookboek deelt ze 80 originele dinerrecepten, van de welbekende stoofpotjes tot pasta’s, wereldgerechten en klassieke AGV’tjes.
YOKO
Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met YOKO van Yoko Inagaki en Christel van Bree. YOKO geeft een uniek inkijkje in de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto’s. Door de ogen van Yoko zien we de traditionele kant van Japan, maar ook de moderne invloeden van buitenaf die inmiddels met het land zijn verweven. YOKO is perfect voor iedereen die de Japanse keuken wil ontdekken en een stukje Japan in huis wil halen.
Zoets van Zeinab
In Zoets van Zeinab vind je de lekkerste bakrecepten van Heel Holland Bakt-finalist Zeinab Alhashime-Bakker. Dit prachtige bakboek staat vol praktische recepten waarmee je gemakkelijk de spectaculairste taarten en andere zoete baksels kunt maken om je taarten mee te decoreren. Met behulp van handige stap-voor-stapfotografie stel jij binnen een mum van tijd de lekkerste taarten samen. Van taarten samenstellen en opbouwen tot afsmeren en decoreren; met Zoets van Zeinab word jij een echte meesterbakker.
Zoet zonder suiker
In Zoet zonder suiker bewijst Kim Sue Palm dat zoet net zo lekker kan zijn zonder geraffineerde suikers, lactose en gluten. In dit prachtige bakboek vind je de recepten voor haar welbekende vierkante bites en andere zoete lekkernijen, die verkrijgbaar zijn op meer dan 120 plekken in Nederland en België. In Zoet zonder suiker ontdek je hoe lekker zoetigheden zonder suiker kunnen zijn: van smakelijke bites en koekjes tot repen, cakes en truffels.