100 Marokkaanse familierecepten – Shoukran

Hou je ook zo van een tafel vol met de heerlijkste hapjes en mooiste gerechten om samen van te eten én van te genieten? Dat is waar het in de Marokkaanse keuken allemaal om draait. In al die kleurrijke gerechten zie je de rijke historie en tradities van het land terug, en proef je al die verschillende mediterrane en Midden-Oosterse invloeden. In Shoukran deelt chef (en komiek) Abdel Alaoui zijn 100 lekkerste recepten.

Gerechten die zijn oorsprong vinden in de kooktraditie van zijn familie (en dan vooral met dank aan zijn moeder die hem de liefde voor koken meegegeven heeft), maar waar hij zelf een nieuwe draai aan heeft gegeven. Door de recepten iets te versimpelen staan frisse en zuivere smaken centraal. Dus met lekker veel groenten, uitgekiend gebruik van specerijen en met pure, natuurlijke zoetstoffen.

Shoukran betekent natuurlijk ‘bedankt’ in het Arabisch. Een woord dat centraal staat tijdens de komende periode als Ramadan wordt gehouden en ter afsluiting het Suikerfeest (Eid-al-fitr) wordt gevierd. In Shoukran vind je heel veel heerlijke authentieke, maar simpel te maken gerechten die je dagelijks kunt bereiden (bijvoorbeeld voor de Iftar) en die perfect zijn om te delen.

Marokkaanse familierecepten

Laat je gasten versteld staan van een écht Marokkaans feestmaal en serveer een overheerlijke couscous met knapperige bricks, smakelijke tabouleh en traditionele muntthee. Van soepen, shakshouka en tajines tot snacks, drankjes en desserts: Shoukran staat vol traditionele én moderne recepten die je onderdompelen in de eeuwenoude en rijke culinaire geschiedenis van de Marokkaanse keuken.

Ontdek het geheim van de lekkerste harissa of hummus, leer hoe je zelf falafel maakt en kom achter de oneindige mogelijkheden van ingelegde citroen of sinaasappel. Met dit veelzijdige kookboek zet je in een handomdraai een overheerlijke maaltijd op tafel; voor jezelf of voor je geliefden.

Eén ding is zeker: tijdens het proeven van de gerechten zal shoukran op het puntje van je tong liggen bij iedere hap die je neemt.

“Ik houd enorm van grote Marokkaanse tafels vol gerechten om te delen. Iedereen tast toe, doopt zijn stukje brood ergens in en geniet lachend met zijn buurman of -vrouw. In Shoukran deel ik de recepten die mijn moeder heeft doorgegeven en die ik me eigen heb gemaakt, die mijn vrouw en kinderen lekker vinden en die ik dagelijks voor mijn dierbaren bereid.” – Abdel Alaoui, auteur Shoukran

Mediakit

Speciaal voor alle boekhandelaren, pers en andere enthousiastelingen hebben we zonnig materiaal laten maken. Een mediakit met daarin een auteursportret van Abdel Alaoui, een receptbeeld, een inkijkexemplaar en het omslag in 2 en 3D. Vergeet ons niet te taggen op Instagram (@bechtnl) en op Facebook (Uitgeverij Becht) zodat we je een shoutout kunnen geven en gebruik de hashtag #bechtnl en #shoukran!