YOKO in Nederland!

‘Onze’ Yoko – bekend van haar gelijknamige kookboek – was in Nederland! In het weekend van 22 en 23 september hebben met veel plezier onze Yoko op bezoek gehad voor een aantal culinaire events. In haar kookboek, YOKO, laat ons kennismaken met de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto’s. Dit unieke kookboek staat natuurlijk bomvol lekkere recepten aangevuld met een prachtig inkijkje in de Japanse eetcultuur, persoonlijke anekdotes en grappige weetjes. 

YOKO Miso & Matcha Event - 22 september

Op 22 september zette Dimsum de deuren van hun historische pand in het centrum van Utrecht open voor een Miso & Matcha tasting. Deze gezellige avond werd begeleid door Yoko en Christel waarin ze iedereen meer hebben geleerd over de Japanse eetcultuur.

Programma Miso & Matcha event: 

19:15 uur:  deuren open kantoor Dimsum Reizen
19:16 uur:  pak een bubbeltje voor de toast
19:30 uur:  start met inleiding over tot standkoming van Yoko kookboek door Yoko Inagaki (thuiskok en begeleider foodtours in Osaka), Christel (co-auteur), Aleid Bos (vormgever).
19:45 uur:   Miso & Matcha Proeverij onder leiding van Yoko Inagaki
20:30 uur:   uitdelen YOKO boek & signering door Yoko, Christel en Aleid
21:30 uur:   einde

Miso & Matcha tasting

Miso is een echte traditionele Japanse smaakmaker die een heerlijke umami-smaak aan gerechten geeft. Het is niets anders dan een gefermenteerd mengsel van sojabonen, zout en koji (een schimmel gegroeid op rijst of gerst) en ziet eruit als een dikke pasta.

Matcha ruikt bijzonder, heel vers en fris. De geur doet denken aan aarde waar alles in groeit en bloeit. Het zorgt voor het soort smaakbeleving dat in je geheugen gegrift wordt. Deze knalgroene poederthee is pure kunst.

Yoko & Christel

Yoko schreef het boek samen met Christel van Bree uit Utrecht. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko. Het klikte meteen tussen Christel en Yoko en het was dan ook één groot feest om samen dit boek te mogen maken.