YOKO: Recepten en verhalen uit Japan

Ontdek authentieke recepten en mooie verhalen uit Japan met YOKO van Yoko Inagaki en Christel van Bree. YOKO laat ons kennismaken met de Japanse keuken en cultuur. Niet alleen door de lekkere gerechten, maar ook door prachtige verhalen en foto’s. Dit unieke kookboek staat natuurlijk bomvol lekkere recepten aangevuld met een prachtig inkijkje in de Japanse eetcultuur, persoonlijke anekdotes en grappige weetjes.

Het is niet alleen een heerlijk boek geworden, met recepten die iedere thuiskok kan maken, zonder eerst de toko te overvallen, maar ook een visueel uniek kookboek. De opvallende vormgeving en bijzondere haiku over edamame boontjes op het boekblok maakt dit boek een echte blikvanger. In YOKO maak je kennis met Yoko Inagaki, die woont en werkt in het foodmekka van Japan: Osaka. In dit boek vertelt ze je alles over de Japanse keuken.

Waar komen ingrediënten als miso en sojasaus precies vandaan? En wat maakt nou die échte Japanse smaak? Ga mee op ontdekkingstocht en bezoek soja-brouwerijen en koji-farms, reis langs theevelden, kijk binnen bij de beste ramen stalletjes, en struin over sushifestivals en vismarkten. Door Yoko’s verrassende verhalen, grappige anekdotes en levendige jeugdherinneringen krijg je een kijkje in het hart van de Japanse keuken.

Yoko Inagaki & Christel van Bree

Yoko Inagaki woont en werkt in Osaka, het foodmekka van Japan, waar ze fulltime als thuiskok buitenlandse gasten ontvangt en kookles geeft. Ook verzorgt zij foodtours door heel Japan, want als echte foodie is Yoko nieuwsgierig naar de verhalen áchter de gerechten. In YOKO ga je samen met Yoko op zoek naar deze verhalen en ontdek je wat er allemaal schuilgaat achter alle heerlijke gerechten en smaakvolle ingrediënten waar Japan bekend om staat. 

Yoko schreef het boek samen met Christel van Bree uit Utrecht. Via haar reisorganisatie Dimsum Reizen laat Christel Japanliefhebbers kennismaken met de Japanse keuken door ze te koppelen aan locals. Zo ook aan Yoko. Het klikte meteen tussen Christel en Yoko en het was dan ook één groot feest om samen dit boek te mogen maken.

‘Dit is mijn nieuwe favoriete kookboek! Het is alsof Yoko me in haar eigen keuken leert koken.’ – Joyce Aalsma, The Sushi Times

Mediakit

Speciaal voor alle boekhandelaren, pers en andere enthousiastelingen hebben we zonnig materiaal laten maken. Een mediakit met daarin een Facebook en Instagram post, een auteursportret van Yoko en Christel, een inkijkexemplaar en het omslag in 2 en 3D. Vergeet ons niet te taggen op Instagram (@bechtnl) en op Facebook (Uitgeverij Becht) zodat we je een shoutout kunnen geven en gebruik de hashtag #yokokookboek!

Yoko over haar boek:

‘Door mijn avonturen ontdekte ik dat eten niet alleen iets is wat jou van brandstof voorziet, maar dat het ook een geweldige manier kan zijn om met andere mensen in contact te komen en iets te leren over hun eetcultuur – die zegt vaak iets over de geschiedenis, gebruiken en gewoontes van een land. Koken is heerlijk om te doen en het wordt nog veel leuker als je de achterliggende verhalen van de ingrediënten, de gerechten en het keukengerei kent. In dit boek neem ik je mee op een heuse food tour door Japan – ik kan niet wachten om je mijn Japanse keuken te laten zien!

Youkoso! Hartelijk welkom!’ – Yoko Inagaki, Osaka Kitchen